سبانخ باللحمة المفرومة المقادير
اسرة من 5 افراد
[list="list-unstyled ingredient-list__contents ui-sortable"]
[*] كيلو سبانخ و معاهم حزمة كزبرة او حزمة مشكلة
[*]كيلو لحم مفروم او اقل حسب ما تحبي
[*] بصلتين كبار
[*] كام فص ثوم
[*] معلتين زبدة او اي نوع سمنة تحبيها
[*] شوية زيت صغيره
[*] ملح و فلفل اسود و شطة لو بتحبي الاكل مشطشط
[*]0.5 كيلو طماطم (شفشق عصير طماطم) و معلقتين صلصة
[/list]
طريقة التحضير
[list="numbered-list ui-sortable"]
[*]
قطعي البصل و شوحية على النار مع معلقة زبدة و زيت
[*]
اما البصل يصفر شوية حطي اللحمة المفرومة و قلبي لحد ما تستوي و تشرب مايتها
[*]
تكوني غاسلة السبانخ و الخضرة و مقطعها و سايباها في المصفى
[*]
تحطيها علي اللحمة و تقلبي لحد ما تزل مايتها و بعدين تحطي عصير الطماطم و تحطي التوابل ملح و فلفل و شوية شطة لحد ما تستوي السبانخ و الطماطم تتسبك
[*]
قبل ما تطفي بشوية فصين ثوم كدة مع شوية كزبرة ناشفة و نعميهم شوية و في معلقة زبدة مع الزيت على النار و انزلي بيهم على السبانخ و كام دقيقة و اطفي النار
[*]
بالهنا و الشفا علي قلبك مع شوية ارز ابيض بالشعرية و طبق السلاطة
[/list]