[rtl]في الحقيقة اه، و للأسف فيه العديد من الأبحاث بتأكد ده.[/rtl] [rtl]طب بيحصل إزاي؟ [/rtl] [rtl]الألمونيوم بيتفاعل مع الطعام أثناء الطبخ و خصوصاً علي درجات الحرارة العالية لأن الحرارة بتسبب إنتقال جزء صغير من جزيئات الألمونيوم إلي الطعام و مع الوقت بيتراكم الألمونيوم في الدماغ و بيلعب دور مهم في تكوين لويحات الأميلويد و هي من أهم أسباب الإصابة بمرض الزهايمر.[/rtl] سلامتك بتنصح بإستخدام أواني الجرانيت و الإستانلس لتجنب أضرار الألمونيوم. و في حالة لو هنستخدم الألمونيوم يبقي نحافظ علي معدلات نظافة عالية لتجنب تفاعل أجزاء الطعام مع الألمونيوم.